SAMONIKLO BILJE

Kajgana s gljivama i vlascem

Berislava Picek / Hanza Media

Vlasac ima okus luka, no nije tako intenzivan kao primjerice mladi luk pa ga se može dodati u razna jela, tijekom kuhanja ili na samom kraju. Paše u umacima, namazima, sa sirom i vrhnjem, u svim salatama osobito u krumpir slati ili salati od krastavaca, na brusketama kao začin ili poslužen u krem juhama.

Trebat će vam:

5 jaja
250 g smeđih šampinjona
2 mlada luka
vlasac
4 rotkvice
sol
papar
maslinovo ulje

Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstati nasjeckani mladi luk, bijeli i zeleni dio. Dodati očišćene i narezane gljive (nemojte ih prati jer će se napiti vode) pa ih popeći. Kada gljive puste vodu izliti jaja i dodati nasjeckani vlasac. Začiniti solju i paprom. Na gotovu kajganu posuti još malo sjeckanog vlasca te naribanu rotkvicu. Pokapati maslinovim uljem. K

Izdvajamo

Iz drugih medija