PEČEMO KEKSE

KARAMEL KEKSI: Ako volite chocolate chip kekse, ove ćete voljeti više!

Foto: Berislava Picek / CROPIX
 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Krenuli su zapravo kao chocolate chip keksići, ali kako nismo potrošili sve karamele koje smo kupili prošle nedjelje u šetnji. Ostatak je završio u keksićima. Fotografija govori tisuću riječi, a recept pročitajte u nastavku….

Sastojci:

  • 350 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)
  • 225 g maslaca
    prstohvat soli
  • 2 jaja
  • vanilin šećer
  • 200 g čokoladnih suzica (chocolate chip)
  • 150 g komadića karamele (u svaki keks morate utisnuti komadić karamele)
  • * po želji komadići orašastih plodova (lješnjaci, bademi..)

Zagreb, 280115.

Cokoladni zimski kolaci koje je osmislila i skuhala urednica weba Dobre hrane Vana Babic.

Na fotografij: keksi.

Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
Foto: Berislava Picek / CROPIX

Pomiješajte brašno, pola praška za pečenje i sol. Mikserom miješajte najprije komadice maslaca i šećera dok se ne sjedine. Dodajte jaja, miješajte dok se ne smjesa ne sjedini, dodajte i komadiće čokolade pa nastavite miješati kuhacom. Smjesa ne smije biti ljepljiva i morate je moći modelirati. Ako vam se lijepi za ruke, stavite još brašna (glatkog). Oblikujte kuglice, pa u sredinu svake utisnite komadić karamele. Stavite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje pa ih pritisne da postanu spljoštene.

Tako ih zamrznite na najmanje 3 sata. Zagrijte pećnicu na 180 °C te pecite 10 minuta dok ne dobiju zlaćanu boju. Na kraju zasladite šećerom u prahu.

*posuđe posuđeno u Home Sweet Homeu

Pripremate domaći karamel?

Sedam trikova za savršeni karamel!

Vrste karamela i kako ga napraviti kod kuće?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:03