Kelj s krumpirom i hrenovkama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 luk
  • 1 manja glavica kelja
  • 500 g krumpira
  • 2 para hrenovki
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 dl ulja
  • 1 ravna žlica soli
  • 2 prstohvata majčine dušice
  • 2 manje mrkve
  • 50 g slanine

Priprema

1. korak

Luk i slaninu narežemo na sitno te prepržimo na malo ulja. Dodamo oguljeni krumpir, narezan na kockice, i mrkvu, pa podlijemo litrom i pol vode.

2. korak

Kad je krumpir kuhan, izvadimo iz vode oko tri četvrtine, a ostatak fino ispasiramo štapnim mikesrom.

3. korak

Dodamo oprani i narezani kelj. Sve kuhamo na laganoj vatri oko 30 minuta. Dodamo hrenovke narezane na kolutiće, majčinu dušicu i sitno sjeckani češnjak.

4. korak

Začinimo solju i paprom pa kuhamo još 6-7 minuta.

5. korak

Ovako pripremljen kelj bez zaprške je ukusan, lagan i zavodljiv, a zavoljet će ga i klinci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:50