SLATKI USKRS

Kocke od oraha

 Getty Images/iStockphoto
Slatki Uskrs!

Za tijesto:

6 bjelanjaka
250 g šećera
250 g mljevenih oraha
2 žlice brašna

Za kremu:

3 žumanjka
1 žlica mlijeka
70 g šećera
25 g bijele čokolade
75 g maslaca

Delicious walnut cake with egg yolk glaze
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Tucite bjelanjke pa kad malo očvrsnu, malo po malo uz stalno miješanje dodavajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Lopaticom lagano umiješajte orahe i brašno. Ugrijte pćnicu na 180 ºC. Na dno oblika za pečenje stavite papir za pečenje. Maslacem dobro namastite obode pa ih posipajte brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu i pecite oko pola sata. Pustite da se potpuno ohladi. Potom izvadite tijesto na rešetku, maknite papir za pečenje i pustite da se do kraja ohladi. Vratite tijesto u pleh za pečenje. Za kremu pjenasto izradite žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko i stavite na paru da se kuha nekoliko minuta dok ne postane gusto. U gotovo, ali još vruće dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa umiješajte maslac koji je također sobne temperature. Kremu premažite preko tijesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:52