SLATKI USKRS

Kocke od oraha

Delicious walnut cake with egg yolk glaze
Getty Images/iStockphoto

Slatki Uskrs!

Za tijesto:

6 bjelanjaka
250 g šećera
250 g mljevenih oraha
2 žlice brašna

Za kremu:

3 žumanjka
1 žlica mlijeka
70 g šećera
25 g bijele čokolade
75 g maslaca

 

Delicious walnut cake with egg yolk glaze
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Tucite bjelanjke pa kad malo očvrsnu, malo po malo uz stalno miješanje dodavajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Lopaticom lagano umiješajte orahe i brašno. Ugrijte pćnicu na 180 ºC. Na dno oblika za pečenje stavite papir za pečenje. Maslacem dobro namastite obode pa ih posipajte brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu i pecite oko pola sata. Pustite da se potpuno ohladi. Potom izvadite tijesto na rešetku, maknite papir za pečenje i pustite da se do kraja ohladi. Vratite tijesto u pleh za pečenje. Za kremu pjenasto izradite žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko i stavite na paru da se kuha nekoliko minuta dok ne postane gusto. U gotovo, ali još vruće dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa umiješajte maslac koji je također sobne temperature. Kremu premažite preko tijesta.

Izdvajamo

Iz drugih medija