KOLAČ IZ JEDNE POSUDE

Kolač od ananasa i kokosa

Zagreb, 240517.
Mateja Domitrovic napravila je 4 jednostavna kolaca koji se umjesaju i peku u komadu i kao takvi serviraju.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Brzi desert!

Trebat će vam:

1 i pol šalica kokosova brašna
1 veća konzerva narezanog ananasa
1 i pol šalica glatkog brašna
1/2 šalice maslaca sobne temperature
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
1 šalica smeđeg šećera
3 jaja
1 šalica kiselog vrhnja

Zagreb, 240517.
Mateja Domitrovic napravila je 4 jednostavna kolaca koji se umjesaju i peku u komadu i kao takvi serviraju.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. U posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi izradite pjenasto mikserom maslac i šećer pa dodajte jaja, jedno po jedno. Smanjite brzinu miksera na najnižu pa dodajte brašno koje ste pripremili u tri dijela i kiselo vrhnje. Zatim u tu smjesu umiješajte jednu šalicu kokosova brašna i ocijeđene komade ananasa. Izlijte smjesu u kalup za kruh ili u pleh za kolač, ali ga prije premažite maslacem i zalijepite komad papira za pečenje. Po kolaču pospite preostalo kokosovo brašno. Pecite oko jedan sat pa provjerite čačkalicom ili štapićem za ražnjić je li kolač pečen u sredini - čačkalica mora ostati suha.

Izdvajamo

Iz drugih medija