KOLAČI IZ JEDNE POSUDE

Kolač s trešnjama i kukuruznim brašnom

Zagreb, 240517.
Mateja Domitrovic napravila je 4 jednostavna kolaca koji se umjesaju i peku u komadu i kao takvi serviraju.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Brzi desert!

Trebat će vam:

2 jaja
1/2 šalice maslinova ulja
1 šalica šećera
1/2 šalice suhog bijelog vina ili narančina soka
1 i 1/4 šalice brašna
1/2 šalice kukuruznog brašna
2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli
sok jedne naranče
500 g otkoštenih trešanja
džem od trešanja, kupine ili maline

Zagreb, 240517.
Mateja Domitrovic napravila je 4 jednostavna kolaca koji se umjesaju i peku u komadu i kao takvi serviraju.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. U posudi mikserom pomiješajte ulje, jaja, šećer i vino ili sok. Dodajte brašno, kukuruzno brašno, sodu bikarbonu, sol i iscijeđeni narančin sok. Promiješajte da se dobije jednolična smjesa. Kalup za tart namažite uljem i zalijepite papir za pečenje. Izlijte smjesu pa rasporedite trešnje ili neko drugo voće koje imate, poput borovnica ili višanja. Pospite na kraju s još malo šećera i pecite 35 do 40 minuta. Servirajte s džemom od kupina.

Izdvajamo

Iz drugih medija