Kolačići s breskvama i kokosom

Ana-Marija Buić

Sastojci:

110 g maslaca
120 g šećera u prahu
1 burbon vanilin šećer
malo soli
30 g kokosa
1 puna žlica brašna
80 g mljevenih badema
3 bjelanjka
120 g kockica svježe breskve 
grubo sjeckani bademi za posipanje

Ana-Marija Buić
 

Priprema:

Namastite kalup za muffine i ugrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac i skinite s vrha pjenu. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte im maslac. Istucite bjelanjke u snijeg (ne prečvrst). Gornjoj smjesi dodajte prvo jednu žlicu bjelanjaka, a zatim i ostatak sasvim lagano miješajući. Umiješajte lagano kockice breskve. Rasporedite u kalupe i pospite bademima. Pecite 20-25 min, dok blago ne porumene.

Svidio vam se recept? Pročitajte još:

Dip od bresaka i peperoncina

Crostini s breskavama i plemenitom plijesni

Izdvajamo

Iz drugih medija