Kolačići sa sušenim marelicama i brašnom od heljde

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Suhi sastojci:

100 g zobenih pahuljica
30 g kokosa
40 g heljdina brašna
1 žličica lanenih sjemenki
1 žličica chia sjemenki
1 žličica praška za pecivo
2 prstohvata soli
120 g sjeckanih orašastih plodova (bademi, lješnjaci)
50 g suhih brusnica ili grožđica
70 g sjeckanih suhih marelica
1,5 žličice mješavine začina za medenjake

Mokri sastojci:

2 bjelanjka
80 g kokosova ulja
50 ml vode
2 žlice meda

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U drugoj zdjelici promiješajte kokosovo ulje, med i vodu pa zagrijavajte na slaboj vatri dok se ulje ne istopi. U posebnoj posudi pjenjačom izmutite bjelanjke pa dodajte sastojke s kokosovim uljem pa sve spojite sa suhim sastojcima. Miješajte dok se svi sastojci ne spoje. Žlicom uzimajte smjesu i formirajte keksiće koje poslažite na papir za pečenje. Pecite ih 15 - 20 minuta, odnosno dok krajevi ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:14