KORAK PO KORAK

(KORAK PO KORAK) RADIMO OMILJENE KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Ovo su bile najukusnije knedle koje smo jeli i zato smo odmah tražili recept!

    AUTOR:
    • Zoran Šimunić Šime

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 09:14

Berislava Picek

Ovisno o ukusu, na knedle sa šljivama neki stavljaju tek žličicu prženih mrvica, a mi smo ih odlučili napraviti vrlo ukusnima: 150 grama maslaca rastopili smo u zdjeli pa u njega usipali krušne mrvice, dosta cimeta i šećera. Dobili smo veliku količinu smjese u koju smo dobro uvaljali knedle tako da su ostale sa svih strana obavijene mrvicama s mirisom cimeta...

KORAK PO KORAK vodič kroz pripremu omiljenih knedli sa šljivama

KORAK 1.

1335 grama brašnastog krumpira u kori stavite u posoljenu hladnu vodu i kuhajte dok ne omekša, procijedite i pustite da se malo ohladi. Nabodite ga na vilicu i ogulite mu koru. Protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati i na ribež u posudu.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 2.

Dodajte 500 g oštrog brašna, prstohvat muškatnog oraščića i sol.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 3.

Dodajte dva razmućena jaja.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 4.

Postupno miješajte prstima dok smjesa ne postane glatka i nježna.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 5.

Smjesa se ne smije lijepiti ni za zdjelu ni za podlogu.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 6.

Ostavite tijesto da se odmori pet do deset minuta.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 7.

Tijesto razvaljajte u valjak promjera pet centimeatra.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 8.

Valjak podijelite na osam jednakih dijelova.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 9.

Svaki dio prvo oblikujte u kuglu kako biste vidjeli jeste li zadovoljni veličinom buduće knedle.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 10.

U ruci lagano spljoštite kuglu na debljinu od jedan centimetar.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 11.

Stavite odkoštanu šljivu u sredinu i ravnomjerno ''obucite'' šljivu u tijesto te formirajte kuglu.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 12.

Kuhajte desetak minuta u prethodno zagrijanoj vodi.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 13.

Dok se knedle kuhaju, otopite 150 g maslaca u većoj tavi te prvo dodajte 100 grama krušnih mrvica.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 14.

Nakon krušnih mrvica dodajte 50 g šećera.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 15.

Nakon šećera ubacite jednu čajnu žličicu cimeta te sve popržite.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

KORAK 16.

Kuhane knedle dodajte u tavu te prevrtite da ih prekrije umak i kratko zapecite dvije do tri minute.

Zagreb, 181018.
Jurisiceva.
Klum Gastronomadi.
Recepti od krumpirovog tijesta.
Knedle sa sljivama.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
 

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija