MAKSIMALNO KREMSTA!

Krem juha od celera

Marko Miščević / Hanza Media

Dobar stari klasik!

U juhu od celera možete dodati i cvjetaču ili brokulu koje kuhajte kako je navedeno u receptu. Želite li da juha poprimi egzotičnu boju i okus, dodajte malo kurkume.

Trebat će vam:

glavica luka
2 češnja češnjaka
3 srednja korijena celera s lišćem
maslinovo ulje
2 mrkve
2 krumpira
sol, papar, peršin
đumbir, timijan

 

Marko Miščević / Hanza Media
 

Usitnjeni luk i češnjak pirjati na maslinovu ulju. Celer dobro oprati, očistiti rubove te narezati na kockice. Krumpir i mrkvu očistiti i narezati na kockice. Sve povrće izrezano na kockice staviti u lonac u kojem je prethodno ispirjan luk. Preliti vodom da svi sastojci budu prekriveni. Posoliti i popapriti te kuhati na laganoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju. Kad je sve povrće kuhano, skloniti s vatre te usitniti štapnim mikserom dok se ne dobije kremastu teksturu. Po želji dodajte svježeg timijana ili naribanog đumbira.

Izdvajamo

Iz drugih medija