Krumpir gulaš s vrganjima

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 4 krumpira
  • 4 mrkve
  • 40 dkg vrganja
  • 1 luk
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • mljevena paprika
  • maslinovo ulje
  • brašno
  • sol i papar

Priprema

1. korak
Krumpire oguliti i narezati na kriške. Kratko propirjati na ulju glavicu nasjeckanog luka, dodati krumpir, mrkvu i pirjati 10-ak minuta. Posipati slatkom mljevenom paprikom i brašnom te odmah zaliti hladnom vodom.

2. korak
Posoliti, promiješati i pustiti da kuha. Šampinjona narezati na listiće, popržiti na ulju pa dodati gulašu. Kad sve ponovo provri, umiješati kiselo vrhnje prethodno promiješano. Sve zajedno još kratko prokuhati i odmah poslužiti kao glavno jelo.

Izdvajamo