HRANA I VINO, ZALJUBLJENI PAR

KUHAMO S VINOM: Pet provjereno dobrih recepata za vino na tanjuru, a ne u čaši!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.10.2017. u 00:00

 • Getty Images/iStockphoto

  Dakako, nije isključeno da ćete koji decilitar i popiti, dapače!

  Vino se ovaj put nije samo služilo uz hranu nego je završilo u njoj. Recepte s vinima ili volite ili ne volite, nema između! Jedino na što trebate paziti jest koristite li bijelo ili crno vino. Ako pripremate laganije umake ili povrće, svakako koristite bijelo vino. Crno, pak, vino savršeno pristaje mesnim umacima, začinjenijim jelima te mekušcima poput sipe, lignji i hobotnice. Kliknite na naziv recepta, bacite se na pripremu i javite nam svoje dojmove!

  Izdašni fusilli s umakom od crnog vina

  Budite ekonomični. Ovaj umak može vam stajati za sutra ili ga možete zamrznuti i ponovno pripremiti kad budete u strci s vremenom. Odlično će prijati uz čašu nekog dobrog syraha ili cabernet sauvignona.

  Getty Images/iStockphoto
   

  Linguini sa skušom, bijelim vinom i pinjolima

  Mi smo linguine napravili sa skušom ili kako je negdje zovu škombra ili vrnut. Ako ne nađete skušu jednako dobro će biti i sa srdelama ili inćunima koji jednostavno pašu uz sve. Pinjoli znaju biti jako skupi pa ih možete zamjeniti i tostiranim bademima. A vino neka svakako bude bijelo!

   

  Kolač od čokolade i crnog vina za savršenu jesensku večer

  Tko je rekao da ne možete večerati čokoladu? Napravite najsočniji kolač s čokoladom i vinom, a vino nemojte preskočiti kad je u pitanju pratnja uz ovu poslasticu. Počastite se decilitrom plavca ili merlota.

  Getty Images/iStockphoto
   

  Prava francuska kokoš u vinu

  Obožavamo recepte koji zahtjevaju gotovo cijelu bocu vina! Ono što vam ostane, natočite u čašu i uživajte u pogledu na pećnicu. Koristite suho crno vino poput plavca malog.

  Getty Images/iStockphoto
   

  Riblji fileti u umaku od bijelog vina i kapara

  Ovaj put radimo ribicu u ukusnom umaku od bijelog vina i kapara koje će savršeno ići uz krumpir sa češnjakom i peršinom i, naravno, čašom suhog bijelog vina poput pošipa i chardonnaya.

   

  Izdvajamo