Ne moramo ni naglašavati da će cijela stvar biti ukusnija, ako imate domaće limune i da su ovi muffini još finiji u ljetnim mjesecima. Blago orašast okus dat će i sjemenke sezama, a ukoliko nisu vaš favorit slobodno ih izostavite.
Za 6 muffina:
150 g brašna 50 g šećera 35 g sezamovih sjemenki pola žlice praška za pecivo prstohvat soli 1 i pol limun (korica i sok) 140 ml mlijeka 85 ml ulja 1 jaje malo ekstrakta vanilije |
Za sirup od limun:
85 ml limunovog soka 60 g šećera limunove korice po želji |
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190°C i namastite kalupe za pečenje
2. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sjemenke sezama, prašak za pecivo, sol i limunovu koricu.
3. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaje i ekstrakt vanilije
4. Mokre sastojke dodajte suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
5. Pecite 20 minuta na 190°C ili dok štapić koji zabodete u sredinu muffina ne izađe čist.
6. U međuvremenu pripremite limunov sirup. Pomiješajte limunov sok i šećer u maloj posudi. Pustite da sirup prokuha i zatim ga tako kuhajte 5 minuta, dok se ne reducira i postane sjajan. Kad je gotov maknite ga s vatre i pustite da "odmori" kojih desetak minuta.
7. Kad su muffini gotovi i još vrući prelijte ih prethodno pripremljenim limunovim sirupom, a zatim ih pustite da odmorejoš desetak minuta prije posluživanja. Ukrasiti ih možete šlagog, grčkim jogurtom ili nekom drugom kremom po vašem izboru.