Linguini sa šparogama

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g šparoga
  • žlica maslinova ulja
  • 80 g shii-take gljiva
  • 2 žličice sitno nasjeckanog češnjaka
  • pola šalice svježeg peršina
  • četvrt šalice suhog bijelog vina
  • žlica i pol limunova soka
  • malo soli
  • malo crvene paprike
  • 200 g suhih linguina
  • 2 žlicežlice naribanog parmezana

Priprema

1. korak
Od 400 g šparoga odlomite samo vrhove, stabljike vam ne trebaju. Vrhove izrežite tako da vam komadići šparoga ne budu veći od dva centimetra.

2. korak
Maslinovo ulje zagrijte na srednje jakoj vatri, a kada postane vruće, bacite na ulje šparoge i pirjajte ih kratko, otprilike minutu. Shii-take očistite i narežite na trakice, a potom ih s češnjakom dodajte šparogama.

3. korak
Kuhajte oko tri minute pa dodajte sjeckani peršin, podlijte bijelim vinom i limunovim sokom. Posolite, a prema želji dodajte i malo crvene paprike pa kuhajte još dvije minute. Skuhajte linguine, a kada su gotovi, dobro ih ocijedite i stavite na tanjur.

4. korak
Preko njih prelijte šparoge i gljive, pospite naribanim parmezanom i sve nježno promiješajte.

5. korak
Savjet: Sezona divljih šparoga već je došla kraju, ali još uvijek možete nabaviti vrtne šparoge.

Izdvajamo