SLASTIČARNICA SWEET FAMILY

LJUBAVNA PRIČA LIMUNA I SLASTICA: Četiri provjerena slatko kisela recepta!

 Marko Miščević
Nije evidentirano kad započinje priča i koliko dugo traje ljubav limuna i slastica, ali jedno je sigurno: zabilježili smo je u samoborskoj slastičarnici Sweet family...

Bila je to velika obitelj, a četiri su sestre uvijek trčkarale po kuhinji i natjecale se koja će ispeći bolji kolač. Bili su ispočetka jednostavni, a kako su djevojčice rasle, razvijali su se i recepti, pa je obitelj, ne samo za vikende, nego i radnim danima nakon ručka obavezno morala testirati deserte i proglašavati pobjednicu”. Zvuči kao priča, s izmišljenim likovima i radnjama, ali nije. To je ukratko prepričano djetinjstvo Slavice Popović koje završava: “A onda su dvije sestre odlučile otvoriti slastičarnicu i nazvale je Sweet Family, jer obitelj je uvijek uživala u slatkom”.

Marko Miščević

- Točno. Baka je obožavala peći kolače, s njom mama, pa onda i mi sestre. Obitelj je stvarno bila ‘slatka’ i uživala u kolačima - objasnila nam je Slavica Popović, vlasnica samoborske slastičarnice Sweet Family u Ulici Mirka Kleščića 1. - Pekla sam kolače kao cura i nastavila peći za svoju obitelj, supruga, naše troje djece, ali i ostalu rodbinu. Onda se jednog rada rodila ideja: kad već toliko pečemo kolače, zašto ih ne bismo i prodavali, odnosno ponudili drugima. Uostalom, ako ih i želimo kupiti, nigdje nećemo naći tako dobre kao u svojoj kuhinji. Ideja se realizirala, pa smo jedna sestra i ja krenule u poduzetničke vode - nastavila je priču Slavica Popović.

Ispočetka skromno, ali kvalitetom ustrajno, jer nikad nisu dolazili u obzir praškasti pripravci ili ideja da se maslac zamijeni margarinom, slastičarnica je počela osvajati srca Samoborčana, a potom postala i razlog da se i iz Zagreba potegne na dobre kolače (isplati ih se i ponijeti za kod kuće, jer će vas iznenaditi cijena za iznimnu kvalitetu), danas Sweet Family slovi kao malo, ali ugodno mjesto gdje se može, osim u slatkom, uživati i u dobroj kavi, domaćim ledenim čajevima, svježe cijeđenim sokovima...

Marko Miščević

- Recepture su uglavnom mamine, ali smo neke kolače počeli i sami kreirali. Kao u malom laboratoriju. Dodaš jedno, oduzmeš drugo, ako je ukusno, odmah zapišeš omjere i eto novog kolača. Za ove koje nudimo u slastičarnici (a u dnevnoj ponudi je uvijek dvanaestak kolača) jamčim da su ručno izrađeni, uvijek od svježih i kvalitetnih sastojaka. Uostalom, gostima ne bih ponudila ništa što ne bih stavila na stol svojoj obitelji - nadodala je Slavica Popović.

Mak limun keksići

Marko Miščević

Francuska pita od limuna

Marko Miščević

Cheesecake od limuna i kokosa

Marko Miščević

Mak limun torta

Marko Miščević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:16