PROVJERENI RECEPTI

LOSOS NA ŠEST NAČINA: Ovo su recepti koje volimo pripremiti i sad ih dijelimo s vama!

Vrijeme je da napokon počnete više jesti losos...

Kod kupnje svježeg lososa obratite pozornost da je na ledu, u dobroj rashladnoj vitrini. Miris mora biti svjež, a oči mu trebaju biti ispupčene. Meso odrezanog filea ili odreska treba imati jasne šare, koje se osjete i pod prstima. Kad prstom prođete preko mesa dodir nikako ne smije biti sluzav i gladak. Boja mesa ide od nježne ružičaste ili narančaste do tamnocrvene, ovisno o vrsti lososa. Koža treba biti svjetlucava i sjajna, na dodir napeta i vlažna. Kad ste sve to provjerili možete se baciti na kuhanje!

Pita od lososa i kuhanih jaja

Marko Miščević
 

Meza od lososa

 

Tortice od lososa s umakom od hrena

Burger s ribljim torticama

 

Pečeni losos s povrćem

Marko Miščević
 

Losos sa šparogama

Baked salmon garnished with asparagus and tomatoes with herbs. Top view
Getty Images/iStockphoto
 

Losos sa špinatom i bijelim umakom

 

Izdvajamo

Iz drugih medija