Lungić s pancetom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 lungić
  • 150 g tanko narezane panecete
  • 1, 5 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica senfa s gorusicom
  • 1 dl bijelog vina
  • sol
  • papar
  • grančica ružmarina
  • maslac
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak
Lungić narežite na deblje komade, dva do tri prsta debele, posolite ga i popaprite. Svaki komad mesa obavijte bočno pancetom i zataknite manji komadić ružmarina pa pričvrstite čačkalicom. Na tavu stavite maslac i malo maslinova ulja.

2. korak
Kad se maslac otopi, na tavu rasporedite komade lungića s pancetom i pecite ih s obje strane dok panceta i meso ne dobiju lijepu boju. Meso mora iznutra ostati blago ružičasto, no ako ne volite takvo, Ispecite ga po vlastitom ukusu.

3. korak
Izvadite meso sa strane pa u tavu dodajte bijelo vino, vrhnje, senf s gorušicom te izradite umak. Posolite malo i popaprite. Poslužite meso s umakom i kuhanim krumpirom koji ste potom malo zapekli u pećnici.

Izdvajamo