MARIO KROG - MILK BAR

Mamin kolač od jogurta

Gornja Pacetina, 011018. OPG Mario Krog.
Mario Krog proizvodi sireve i jogurte od kozjeg mlijeka.
Na fotografiji: kolac od kozjeg sira.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

 

Za tijesto:

250 g oštrog brašna
170 g maslaca
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
4 žumanjka

Za nadjev:

150 g šećera
3 jogurta od 200 ml
2 vrhnja od 200 ml
5 žlica oštrog brašna
snijeg od 4 bjelanjka

Gornja Pacetina, 011018. OPG Mario Krog.
Mario Krog proizvodi sireve i jogurte od kozjeg mlijeka.
Na fotografiji: kolac od kozjeg sira.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
 

Sve sastojke umijesite u prhko tijesto i podijelite na veći i manji dio. Manji stavite u zamrzivač, a veći u hladnjak na 1 sat i 30 minuta. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka i umiješajte sve ostale sastojke. Stavite tijesto u pleh. Ulijte nadjev na razvaljano tijesto u protvan. Tijesto iz zamrzivača naribajte po vrhu. Pecite 40 minuta na 180˚ stupnjeva

Izdvajamo

Iz drugih medija