Mignon violet i malina

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 170 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g žumanjka
  • kapi eteričnog ulja od ljubičica po ukusu
  • Sastojci za kremu:
  • 140 g žutanjka
  • 120 g granuliranog šećera
  • 15 g agar agara
  • Za žele od maline:
  • 250 g pirea od maline
  • 120 g granuliranog šećera
  • 8 g agar agara

Priprema

1. korak
Maslac otopite i promiješajte s šećerom. Zatim dodajte žumanjke, eterično ulje i brašno. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku da odstoji nekoliko sati. Zatim razvaljajte i izrežite na oblik kakve želite te pecite na 180 ºC, 10 minuta.

2. korak
Bavarsku kremu prethodno skuhanu kuhati 1 minutu sa agar agarom i granuliranim šećerom, zatim izliti u posudu i kuhati na pari u vodi na 140 ºc dok krema ne postane rijetka.

3. korak
U silikonske kalupe posložiti tijesto, te na tijesto izliti kremu, sve to smrznuti. Pire od malina, šećera i agar agara miješajte na vatri dok se sve zajedno ne sjedini, zatim izliti
na kremu. Staviti u hladnjak da se sve ohladi te kad se ohladi izvaditi iz kalupa i vrh želea umočiti u bijelu čokoladu i zatim u mrvice od šećera za maline.

Slastice Tee Mamut i Petre Jelenić na manifestaciji CHOCO & WINE BAR-Crno bijeli svijet u susret nadolazećem 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina.

Izdvajamo