KUHAMO ISTARSKO!

Mlaki tartar od lista

RECEPT: Pergola, Savudrija

Sastojci:

500 g lista
1 tikvica
50 g pinjola
50 g suhih grožđica
 2 limuna
reducirani aceto balsamico
sol
maslinovo ulje
šećer

 

Priprema:

List isfiletirajte, narežite na komadiće pa marinirajte 15 minuta u limunovom soku, soli i maslinovom ulju. Ogulite koru limuna i sve narežite na kockice, a zatim karamelizirajte koricu limuna. Tikvici također ogulite koru i zatim je nareæite na komadiće debljine ribe. Na zagrijanom maslinovom ulju ispecite tikvice, pinjole i grožđice. List ocijedite od “marinade”, a zatim pomiješajte s tikvicama, pinjolima i grožđicama. Tako mlak tatar oblikujte pa dekorirajte karameliziranom limunovom koricom i acetom.

Izdvajamo

Iz drugih medija