NEŠTO SLATKO

MODERNE INAČICE SLATKIH DALMATINSKIH KLASIKA: Brownie od rogača i naranče

 Paun Paunović / HANZA MEDIA
Ukusni kolači!
180 g maslaca
200 g kvalitetne tamne čokolade (56% kakao)
190 g šećera
100 g brašna od rogača
6 g praška za pecivo
2 prstohvata soli
2-3 žlice ruma
vanilija
3 jaja
40 g nasjeckane kandirane naranče

Split, 291217.
Splitska slasticarka Ines Banovic priprema tradicionalne dalmatisnke kolace.
Na fotografiji: kolac braoni.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunović / HANZA MEDIA

Na pari rastopiti maslac i čokoladu. Dodati polovicu šećera. Jaja pomiješati s drugom polovicom šećera i arome. U smjesu od čokolade naizmjenično dodavati rogač i jaja. Na kraju lagano umiješati kandiranu naranču. Izliti u kalup veličine 18 x 25 cm. Peći na 170 stupnjeva 20-ak minuta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:43