50 g mast 50 g maslaca 150 g šećera sol 2-3 prstohvata 1 naranča, korica 1 žlica likera od anisa 125 ml mlijeka 15 g amonijaka za kolače (ledeni kvas) 500 g brašna brašno za doradu |
U posudi tući mikserom omekšalu mast i maslac sa šećerom. Dodati jaja sobne temperature i začine. Ugrijati do vrenja mlijeko u manjoj posudi i nad prvom posudom dodati amonijak stalno miješajući mlijeko. Mlijeko i amonijak napravit će burnu reakciju oštrog mirisa i prelijevati se u donju posudu. Promiješati i početi dodavati brašno. Umijesiti podatno tijesto i ostaviti da odmori. Valjati tijesto na 4 mm debljine i nazubljenim rezačem praviti trokute i od njih karakteristične oblike s jednom ili dvije "latice". Peći na papiru za pečenje na 170 Celzijevih stupnjeva od 12 do 14 minuta. Kad se ohlade, premazati rakijom od anisa i posuti kristal šećerom.