LJETNA SPIZA

JEDNOSTAVNIJE NE MOŽE: Donosimo pet recepata koji su gotovi za 10 minuta, a izvrsni su!

Uzeli smo mužare u ruke i napravili mirisne, svježe, savršene umake koje smo pomiješali s tjesteninom salatama i namazali na kruh!

Ovi recepti su brzi, jednostavni i idealni kada vam se ne stoji uz vrući štednjak! Osnova svakog pesta su začini, bez njih on ne bi imao tako intenzivan miris i okus. Svi ostali sastojci stvar su osobnog ukusa. Najbolje ih je raditi u mužaru, ali ako ga u kuhinji nemate poslužiti će vam i štapni mikser!

Pesto Genovese

3 češnja češnjaka
1 veća vezica svježeg bosiljka
maslinovo ulje
šaka pinjola
sirevi pecorino i parmezan

U mužar prvo stavite češnjak, zatim dodajte malo krupne soli, papra i češnjak pretvorite u pastu. Natrgajte bosiljak. Pinjole blago tostirajte na suhoj tavi, a zatim ih pustite da se ohlade na sobnu temperaturu. Kružnim pokretima izradite bosiljak, zatim pinjole i postupno dodajite maslinovo ulje do željene gustoće. Na samom kraju dodajte pecorino i parmezan.

Pesto od prženih lješnjaka i svježe paprike

6 tanko narezanih feta pancete
malo ružmarina
vezica peršina
3 češnja češnjaka
šaka pistacija
pola vezice bosiljka
1 limun
pecorino i parmezan

Češnjak s malo soli izradite u mužaru, a kada ste dobili pastu, dodajte korijander u zrnu pa kardamom. Izradite. Dodajte i svježi korijander i pržene lješnjake. Papriku nasjeckajte na kockice. Sve dobro izradite pa umiješajte papriku i više ne tucite tučkom. Dodajte pecorino i parmezan pa sve začinite s malo čilija, soli i papra.

Pesto od pancete, pistacija i peršina

6 tanko narezanih feta pancete
malo ružmarina
vezica peršina
3 češnja češnjaka
šaka pistacija
pola vezice bosiljka
1 limun
pecorino i parmezan

Pancetu lagano prepržite na tavici s ružmarinom dok ne postane hrskava. Natrgajte peršin, stavite ga u mužar s češnjakom i sve povežite kružnim pokretima. Dodajte limunov sok pa ubacite bosiljak i blanširane i oguljene pistacije. Na samom kraju dodajte naribane dvije vrste sira i sve začinite solju i paprom.

Pesto od pečene cikle, češnjaka, mente i grejpa

1 srednja pečena cikla
2 manja pečena češnjaka
nekoliko listića mente
šaka badema
1 grejp
pecorino i parmezan
maslinovo ulje

Ciklu pecite na 200 stupnjeva sat vremena na papiru za pečenje. Češnjak također pecite u pećnici, ali puno kraće, oko pola sata. Pečenu ciklu ogulite i narežite na komadiće pa povežite s češnjakom u mužaru. Dodajte bademe koje ste prethodno blanširali i ogulili, zatim ulijte sok od grejpa i listiće mente. Sve povežite. Dodajte i malo maslinova ulja, a na samom kraju i dvije vrste sira pa povežite.

Pesto Siciliano

500 g oguljenih svježih rajčica
3 sušene rajčice
pinjoli
maslinovo ulje
šaka oraha
malo čilija
pecorino i parmezan

Narežite svježu rajčicu na komadiće te im uklonite sjemenke. U mužar stavite češnjak i sušene rajčice pa ih izradite u pastu. Dodajte svježu rajčicu i orahe. Izradite. Začinite solju, paprom i čilijem pa dodajte maslinovo ulje. Na kraju dodajte sir i sve povežite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 10:14