OD KOJEG BOLI GLAVA

NAJBOLJI RECEPT PROTIV MAMURLUKA: Ostalo vam je pečene piletine od jučer? Napravite lažni burek!

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Dan nakon jučer...

1 malo pečeno pile
3 srednje glavice luka
500 grama kora za savijače
25 grama maslaca
200 g cheddar sira
300 ml temeljca
jogurt

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Mi smo koristili pečeno pile, a vi možete bilo koje ostatke pečenja. Meso pileta natrgajte na manje komadiće. Lim za pečenje premažite otopljenim maslacem. Jednu koru za savijače premažite maslacem, uz rub poredajte komade piletine, posipajte malo naribanog cheddara i koru zarolajte u dugačku zmijicu. Ponavljajte postupak dok ne popunite cijeli lim, odnosno ne potrošite sve kore, meso i sir. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pet minuta prije kraja pečenja zagrijte temeljac do vre - nja. Vrućim temeljcem zalijte kore i vratite burek još pet minuta u ugašenu pećnicu. Poslužite s jogurtom.

Izdvajamo

Iz drugih medija