RECEPT DANA

NAJBOLJI RECEPT: Upustite se u avanturu pripreme pravog domaćeg ajvara!

Mario Kučera

Želite li da zaista bude savršen, neka se u receptu nađe i velika doza strpljenja!

snima: Mario Kučera

*Sve fotografije snimljene su za vrijeme jednog snimanja s Vesnom Miletić kojoj ovim putem zahvaljujemo na trudu i angažmanu

*Recept je ustupljen od strane suradnika Dobre hrane

Trebat će vam:

5 kg crvene rog paprike
1,5 kg patlidžana
1-2 svježa ljuta feferona
glavica češnjaka
sol prema ukusu
500 ml ulja

Mario Kučera
 

Paprike i patlidžane ispecite u pećnici. Kad su paprike pečene, stavite ih u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite (para će odvojiti kožicu od mesa paprika pa ćete ih lakše oguliti). Osim kožice, s paprika maknite i peteljke te sve koštice. Ogulite i patlidžane. Povrće sameljite na mašini za mljevenje mesa. U veliku što širu posudu ulijte 500 ml ulja, pa stavite povrće koje morate bez prestanka miješati da ne zagori. Kad tekućina dovoljno ispari, i kad se nakon što povućete kuhačom po dnu posude, vidi dno, znak je da je se priprema bliži kraju. Tada dodajte sol prema ukusu i sitno nasjeckane feferone te češnjak. Još malo miješajte pa potom ajvar punite u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro zatvorite. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu.

Izdvajamo

Iz drugih medija