HRVATSKE MARENDE

NAJDRAŽE HRVATSKE MARENDE: Raguž od sipe, liganja i hobotnice sa slanutkom

Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Obožavanje muzgavaca!

Trebat će vam:

600 g morskog miksa: lignje, hobotnica, sipe
500 g slanutka
2 luka
3-4 češnja češnjaka
peršinov list
sol, papar
maslinovo ulje
rikula

Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX
 

Priprema:

U teći na maslinovu ulju pirjati nasjeckani luk i češnjak i odmah dodati nekoliko cijelih listova celera. Kada sve omekša, dodati sitno rezanu sipu, lignje i hobotnicu. Kad morski miks omekša, uliti temeljac od kozica (zbog okusa i boje) i staviti slanutak. Pustiti da se krčka najmanje 50-ak min. U tanjur prvo staviti par listova rikule, koja daje svježinu toj morskoj priči, a zatim uliti raguž.

Izdvajamo

Iz drugih medija