JEDINI RECEPT KOJI ĆETE TREBATI

NAMA JE OVO NAJBOLJI RECEPT DO SADA: Ove chocolate chip hrskave kekse jednostavno morate probati ovog Božića!

 Berislava Picek
Nama je ovo najbolji recept do sad (a vjerujte, isprobali smo ih poprilično). Pronašli smo ga na blogu Da mi je nešto slatko i krenuli na pripremu, a kasnije naravno i na guštanje uz šalicu čaja.

Koje vam prve asocijacije padaju na pamet na pojmove magla, hladno i studeni? Nama se to čini kao savršeno vrijeme za pečenje neodoljivih keksića s čokoladom i grickanje u krevetu ispod mekog pokrivača uz šalicu čaja i dobru knjigu. Budući da smo veliki zaljubljenici u blog Da mi je nešto slatko autorice Ana-Marije Bujić koja je ujedno i autorica knjige "What´s Cooking in Croatia?".

Naime, upravo na njezinom blogu pronašli smo divan recept za kekse s čokoladom (chocolate chip) koji je u originalu zapravo iz kuharice Dining In autorice Alison Roman. Prhki, čokoladni i neodoljivi. Dobra stvar u cijeloj priči jest kako možete zamrznuti pripremljeno tijesto i čuvati ga i do mjesec dana, dok u hladnjaku može izdržati tri dana.

Sastojci:

250 g hladnog maslaca
30g šećera
1 vanilin šećer
30 g smeđeg šećera
1 jaje
280 g glatkog brašna
170g tamne čokolade usitnjene na male komadiće
1 razmućeno jaje
kristal šećer
*morska sol (idealno cvijet soli - Ana-Marijin touch)

Priprema:

Dobro izmiksati maslac i šećere dok ne postane pjenasto. Smanjite brzinu te postepeno dodajte brašno, a zatim ručno umiješajte komadiće čokolade. Smjesu podijelite na dva dijela, a zatim smjesu rasporedite po prianjajućoj foliji ili ako je trenutno nemate pri ruci, poslužit će vam i vrećica za zamrzavanje. Formirajte smjesu u valjak, a tako oblikovana smjesa mora stajati najmanje dva sata, ali najbolje bi bilo preko noći (nikako nemojte preskakati ovaj dio jer će vam se u protivnom keksići "razliti". "Valjak" narežite na manje komadiće koje ćete rasporediti po plehu, premažite ih žumanjkom i posipajte šećerom. Pecite na 180°C između 12 i 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:58