ŠTO SE TO FINO KUHA?

NE MORATE ČEKATI BADNJAK DA BI ISPROBALI OVA JELA: Lignje na ovaj način nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a imamo i nešto na žlicu!

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 04.12.2019. u 11:46

Iako volimo pripremati aromatični bakalar na sto različitih načina, za ovaj Badnjak osmislili smo jelovnik koji s lakoćom možete prilagoditi ukusu i željama čak i svojih najzahtjevnijih ukućana, iako ne morate čekati još 20 dana kako biste ih isprobali. Ranojutarnji posjet ribarnici i čekanje u redu za savršen komad ribe neizostavni su dio doživljaja, a zbog uloženog truda još ćete više uživati u svojoj večeri ili ručku!

Iako je Badnjak meni poseban dan, prepun različitih emocija, uspomena, mirisa i okusa, ove recepte možete pripremiti kad god poželite.

Marko Miščević
 

Kako je Hrvatska prekrasna zemlja bogata običajima i tradicijom, tako se u svakom dijelu Lijepe naše na taj dan pripremaju drugačija jela. Slavonci će od šarana, soma ili bilo koje druge riječne ribe napraviti pravu gozbu, Dalmacijom će se širiti mirisi bogate ponude iz Jadranskog mora, dok je na kontinentu u fine riblje zalogaje sljubljeno iz svih krajeva Hrvatske ponešto. Stoga, što god se našlo na vašem stolu, guštajte u hrani, dobroj kapljici i svojoj obitelji.

Bakalar na juhu s krumpirom

Marko Miščević
 

Punjene lignje

 

Pašteta od tunjevine

Marko Miščević
 

Srdele s krumpir salatom

Marko Miščević
 

Fiš paprikaš

Marko Miščević
 

Izdvajamo

Iz drugih medija