RADIMO KOLAČE

NEŠTO SLATKO KISELO: Napravili smo tart od limuna koji se razgrabio u trenu!

Marko Miščević / Hanza Media

Njam!

Trebat će vam:

5 jaja 
150 šećera 
100 ml limunova soka 
150 ml slatkog vrhnja

Za tijesto:

120 g maslaca sobne temperature 
75 g šećera u prahu 
3 žumanjka 
250 g glatkog brašna

 

Najprije napravite tijesto: na podlogu stavite brašno, udubite sredinu, dodajte 2 žumanjka, 2 žlice hladne vode, šećer i maslac natrgan na komadiće i brzo umijesite. Napravite kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Maslacem namastite kalup za tart promjera 24 cm. Posipajte ga s malo brašna, razvaljajte tijesto i njime obložite kalup. Stavite u zamrzivač na dvadesetak minuta. Ugrijte pećnicu na 180 °C. Tijesto prekrijte suhim starim grahom pa ga pecite 15 - 20 minuta. Maknite grah pa vruće tijesto premažite razmućenim žumanjkom i vratite na nekoliko minuta u pećnicu (smanjite temperaturu na 150). U međuvremenu, dok se peče tijesto, pomiješajte sve sastojke za kremu, ulijte u pečeno tijesto, vratite u pećnicu i pecite 30 - 35 minuta. Ostavite da se do kraja ohladi i tek tada režite.

Izdvajamo

Iz drugih medija