TRADICIONALNI RECEPTI

Obiteljski kolač

Maja Danica Pećanić

Mirjana Štahan

Za tijesto:

15 dag maslaca
7 dag šećera
2 jaja
15 dag brašna
½ praška za pecivo
15 dag mljevenih oraha
1 žlica ruma

Za nadjev:

40 dag svježeg kravljeg sira
20 dag maslaca
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice griza
3 žutanjka
limunova korica

Za glazuru:

snijeg od 3 bjelanjka
15 dag šećera

 

Maja Danica Pećanić
 

Priprema:

Maslac, šećer i jaja izmiksati, dodati ostale sastojke. Smjesu stavljati žlicom u namašćenu tepsiju veličine 35x20cm, ravnomjerno rasporediti i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C. Kad je napola pečeno, oko 15 minuta, staviti nadjev i dalje peći 15 min. Zatim premazati čvrstom glazurom. Vilicom prošarati i staviti peći još 10 minuta na 100°C da porumeni. 

Izdvajamo

Iz drugih medija