KAKO NAPRAVITI TORTU OD MRKVE?

OBOŽAVANJE KREMASTIH TORTI: Provjereno dobar recept za tortu od mrkve!

Pastry chefica Ivana Čuljak šapnula nam je svoj recept za tortu od mrkve!

Vjerujemo da čak i ako ste ispekli na desetke sličnih torti postoji mogućnost da samo zakolutate očima i ocijenite ovaj recept kao suh i još jedan u nizu zdravih pokušaja. Ovaj recept smo pronašli u nekoj staroj francuskoj kuharici tražeći potpuno drugo jelo. Nama je dobro ispala i ostao je tek komadić za fotografiranje!

A sad recept (mjere za dupli biskvit promjera 20-23 cm).

Biskvit:

200 g oraha
400 g mrkve
300 g brašna
1 mala žlica sode
1 i pol žličica praška za pecivo
pola male žlice soli
2 velike žlice cimeta
5 jaja
300 g brašna 
250 ml suncokretovog ulja

Za kremu:

300 g krem sira
50 g sećera u prahu
250 g vrhnja za šlag
korica limuna

 

 

Priprema:

Jaja i šećer izmiksajte. Kad je pjenasto dodajte lagano ulje. Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte naribanu mrkvu i orahe koje ste samljeli u sitnije komadiće. Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Izmiksajte i na kraju umiješajte u mrkvu i orahe. Pecite u kalupu promjera 20 cm na 160 stupnjeva cca 40 min. Provjerite čačkalicom. Kad je kolač gotov, izmiksajte sir sa šećerom i limunovom koricom. Vrhnje istucite i pomiješajte sa sirom. Obložite kolač kremom. Poslužite je na sobnoj temperaturi, ali vam može stajati nekoliko dana u hladnjaku.

Izdvajamo

Iz drugih medija