ŽIVJELI

OSVJEŽAVAJUĆI KOKTELI ZA TOPLE LJETNE VEČERI: Tri kreativna recepta za sve ljubitelje šarenih pića!

Najljepše uspomene rađaju se tijekom ljetnih mjeseci...

Vrući sunčani dani i ljetne noći pamte se po uživanju u morskim radostima, nezaboravnim večernjim druženjima i sklapanju novih prijateljstava ispijajući osvježavajuće koktele čije okuse zauvijek pamtimo. Mario Majcen, vrhunski koktel majstor Makarana Beach Cluba, predstavio nam je tri ljetna koktela koji pružaju bogato iskustvo čarobnih okusa i nezaobilazno rashlađenje u ovim vrućim danima. Whisky sour, Pinky colada i Makarana dream tri su koktela čiji spojevi raznolikih voćnih okusa udovoljavaju svačijem ukusu, a idealni su za popodnevno osvježenje ili pak večernje ljetno druženje.

Pinky colada

30 ml bijelog ruma
30 ml zlatnog ruma
20 ml sirupa od kokosa
10 ml grenadina sirupa
20 ml tekućeg šlaga
80 ml soka od ananasa

Pomiješajte sve sastojke u shakeru i dobro protresite kako bi se svi sastojci povezali i kako biste dobili laganu pjenicu u čaši. Poslužite s ledom i dekoracijom po želji.

Makarana dream

40 ml vodke
20 ml likera od bazge
10 ml soka od limuna
50 ml soka od brusnice
50 ml soka od ananasa

Pomiješajte sastojke u shakeru, protresite i poslužite s malo leda.

Whisky sour

50 ml viskija
25 ml soka od limuna
30 ml šećernog sirupa
dehidrirana naranča i menta za dekoraciju

Šećerni sirup pripremite tako što ćete pomiješati šalicu vode i šalicu šećera u lončiću i zagrijati tako da se šećer otopi. Kada se počnu javljati mjehurići po rubu površine vode, a tekućina ne bude mutna nego prozirna, sirup je gotov. Ohladite ga i pospremite u staklenku te držite u hladnjaku do trenutka kad ćete ga koristiti u koktelima. Za pripremu ovog koktela dodajte u shaker viski, šećerni sirup i sok od limuna, dobro protresite pa poslužite s ledom i dehidriranom narančom i mentom kao dekoracijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:10