Vrući sunčani dani i ljetne noći pamte se po uživanju u morskim radostima, nezaboravnim večernjim druženjima i sklapanju novih prijateljstava ispijajući osvježavajuće koktele čije okuse zauvijek pamtimo. Mario Majcen, vrhunski koktel majstor Makarana Beach Cluba, predstavio nam je tri ljetna koktela koji pružaju bogato iskustvo čarobnih okusa i nezaobilazno rashlađenje u ovim vrućim danima. Whisky sour, Pinky colada i Makarana dream tri su koktela čiji spojevi raznolikih voćnih okusa udovoljavaju svačijem ukusu, a idealni su za popodnevno osvježenje ili pak večernje ljetno druženje.
Pinky colada
30 ml bijelog ruma 30 ml zlatnog ruma 20 ml sirupa od kokosa 10 ml grenadina sirupa 20 ml tekućeg šlaga 80 ml soka od ananasa |
Pomiješajte sve sastojke u shakeru i dobro protresite kako bi se svi sastojci povezali i kako biste dobili laganu pjenicu u čaši. Poslužite s ledom i dekoracijom po želji.
Makarana dream
40 ml vodke 20 ml likera od bazge 10 ml soka od limuna 50 ml soka od brusnice 50 ml soka od ananasa |
Pomiješajte sastojke u shakeru, protresite i poslužite s malo leda.
Whisky sour
50 ml viskija 25 ml soka od limuna 30 ml šećernog sirupa dehidrirana naranča i menta za dekoraciju |
Šećerni sirup pripremite tako što ćete pomiješati šalicu vode i šalicu šećera u lončiću i zagrijati tako da se šećer otopi. Kada se počnu javljati mjehurići po rubu površine vode, a tekućina ne bude mutna nego prozirna, sirup je gotov. Ohladite ga i pospremite u staklenku te držite u hladnjaku do trenutka kad ćete ga koristiti u koktelima. Za pripremu ovog koktela dodajte u shaker viski, šećerni sirup i sok od limuna, dobro protresite pa poslužite s ledom i dehidriranom narančom i mentom kao dekoracijom.