Posebni su ti trenuci, obitelj, božićno drvce, svjetleće lampice, božićne pjesme… I telefon koji neprestano zvoni jer svima želimo čestitati Božić. Možda je blagdanski ručak tako poseban i ukusan zbog dobrog raspoloženja ponajprije kuharice, a onda i svih koji ostaju na ručku u svojem domu ili idu k roditeljima ili prijateljima na objed.
Kod nas doma već se godinama nametnuo isti jelovnik i nitko se ne buni. Dapače, svi se vesele upravo tim delicijama. Juha, kuhano meso s dodatkom hrena ili paradajz-sosa ono je što mene uvijek iznova oduševi jer obožavam tu kombinaciju.
Druge, pak, ponovo iznenadi sočnost moje purice, a moja kći Anamaria i njezino društvo obožavaju sarmu, francusku salatu i orahnjaču.
Da sve ne bi bilo samo rekla-kazala, što su to kušali meni dragi Anamarijini prijatelji Toni, Antonia i Martina pročitajte u receptima u kojim otkrivam odlične trikove za ukusnu božićnu gozbu.