Za vruće ljetne dane!

Ovo su najbolji kolači koji se ne peku i morate ih probati!

Savršenog okusa i još savršenijeg izgleda!

Kuha: Mihaela Devescovi

Vruće je, a što drugo očekivati, pa ljeto je! I red je da bude vruće. A nama se ne stoji uz zagrijanu pećnicu, a jeli bismo nešto slatko, osvježavajuće, da je zdravo, šareno... Tko bi nam udovoljio? Zagrepčanka Mihaela Devescovi koje je pripremila ove ukusne kolače od sirovih namirnica!

Vanilija s malinama i borovnicama

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kora:

1/2 šalice indijskih oraščića
1/2 šalice badema
1/4 šalice brašna od kokosa (sitnog)
1/2 šalice agava sirupa

Prvo miksajte bademe i indijske oraščiće do brašna. Kada ste dobili brašno dodajte ostale sastojke i miksajte dok se smjesa ne poveže, tako da kada je pritisnete morate dobiti jednu kuglu. Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu, te uz pomoć zadnje strane žlice pritisnite ravnomjerno.

Krema:

1 1/2šalica indijskih oraščića
3 žlice rastopljenoga kakao maslaca
pola male žličice burbon vanilije
1/4šalice agava sirupa
1/2 šalice mlijeka od kokosa

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste glatke kreme. Jednu žlicu kreme ravnomjerno rasporedite po kori, te poslažite maline i borovnice. Ostatak kreme prelijte po voću. Po vrhu kreme poslažite malinama i borovnicama, te ih lagano pritisnite štapićem. Spremite u hladnjak ili u zamrzivač na 3 sata, te poslužite.

Raw panna cotta

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Bijela krema:

1 1/2 šalica indijskih oraščića
5 žlica kakao maslaca rastopljenog
1/2 šalice nekog orašastog mlijeka
4 žlice agava sirup

Ljubičasta krema:

1 1/2 šalica indijskih oraščića
5 žlica kakao maslaca rastopljenog
1/2 šalice orašastog mlijeka
5 žlica agava sirup
½ šalice borovnica

Kreme svaku posebno miksajte do glatke i guste teksture. U silikonske kalupe ulijte jednu kremu pa po vrhu drugu. Uz pomoć štapića izcrtajte razne oblike i tako spremite u hladnjak preko noći ili u zamrzivač na 3 sata.

Torta u tri boje

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

2 šalice badema
1/2 šalice agava sirupa

Bademe miksajte do brašna, te dodajte agava sirup. Miksajte dok se smjesa ne poveže, mora se kod pritiska držati zajedno. Smjesu za koru rasporedite po kalupu i pritisnite ravnomjerno.

Bijela čokolada:

1 šalica indijskih oraščića
malo vanilije burbon
4 žlice kakao maslaca
1/4šalice kokosovog mlijeka
1/3 šalice agava sirupa

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste kreme. Kremu prelijte po kori, te spremite u zamrzivač dok radite drugu kremu.

Smeđa čokolada:

1 šalica indijskih oraščića
2 žlice kakaa u prahu
malo vanilije burbon
1 žličica soka od limuna
1/3 šalice agava sirupa
malo vode po potrebi

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste kreme. Kremu prelijte po bijeloj kremi, te spremite u zamrzivač dok radite treću kremu.

Krema za vrh:

1 1/2 šalica indijskih oraščića
1/3 šalice agava sirupa
1/2 šalice kokosovog mlijeka
2 žlice kokosovog ulja
šalice malina
šalice borovnica

Prvo miksajte sve sastojke osim borovnica dok ne dobijete lijepu rozu kremu. Pola kreme prelijte po čokoladnoj kremi. U drugu polovicu kreme dodajte borovnice, te po sredini roze kreme prelijte ljubičastu kremu i lagano uz pomoć štapića crtajte krugove i pomiješajte rozu i ljubičastu kremu. Tortu spremite u zamrzivač na 3 sata ili u hladnjak preko noći. Poslužite i uživajte u fatanstičnom spoju okusa.

Menta čokolada ala ''after eight''

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kora:

1 šalica badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa u prahu
malo agava sirupa - po potrebi

Prvo miksajte bademe do brašna. Kada ste dobili brašno od badema dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže, tako da kada je pritisnete morate dobiti jednu kuglu. Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu, te uz pomoć zadnje strane žlice pritisnite ravnomjerno.

Krema od mente:

1 mali avokado
1/2 šalice indijskih oraščića
1/2 šalice listića svježe mente
3-4 žlice agava sirupa
1 žlica kokosovog ulja

U blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte u blenderu na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku gustu kremu.

Čokoladna krema:

1 šalica indijskih oraščića
2 žlice kakaa u prahu
1/2 šalice vode
4 žlice kakao maslaca rastopljenog

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste glatke kreme. Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od mente. Na vrh posipajte sitno sjeckani lješnjak ili badema i listiće mente. Spremite u hladnjak ili u zamrzivač na 3 sata, te poslužite.

Kolačić od bresaka i malina

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

1 šalica indijskih oraščića
1 šalica klice heljde
1/2 šalice agava sirupa

Miksajte indijske oraščiće i heljdu do brašna. U dobiveno brašno dodajte agava sirup te miksajte dok se smjesa ne poveže. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupu, pomognite si sa zadnjom stranom žlice te čvrsto pritisnite.

Krema:

1 šalica indijskih oraščića
1/2 šalice agava sirupa
2 žlice kokosovog ulja
malo vanilije burbon
1 nektarina (zrela i slatka)
1/4 šalice malina

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do kreme, po želji dodajte još agava sirupa ili voća. Kremu rasporedite po kori kolača, te po vrhu rasporedite tanko narezane nektarine.

Kolačić s bobičastim voćem

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kora:

1 šalica badema
1 šalica datulja

Miksajte bademe do brašna, dodajte datulje, te miksajte dok se smjesa ne poveže. Dobivenu koru ravnomjerno rasporedite po silikonskom kalupu i pritisnite uz pomoć zadnje strane žlice.

Krema:

1 šalica indijskih oraščića
pola male žličice burbon vanilije
1/4 šalice agava sirupa
1/4 šalica datulja
1/2 šalice mlijeka od kokosa
1 šalica svježih borovnica, malina, kupina i ribizla

U blender stavite sve sastojke i miksajte do guste glatke kreme. Kremu prelijte preko kore, te po vrhu ukrasite raznim bobičastim voćem. Spremite u hladnjak preko noći ili u zamrzivač na 3 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 14:05