KONAČNO DOBAR RIŽOTO

PADELE PUNE KREMASTOG RIŽOTA: Pet recepata za jednog od najpoznatijih Talijana!

Risotto with porcini mushrooms serving size on dark stone background
Getty Images/iStockphoto

Riža je najpopularnija žitarica u svijetu, ali zahvaljujući načinu kuhanja (i cijeloj filozofiji oko njega), rižoto je jedno od najpoznatijih talijanskih jela. Njegova tekstura varira s obzirom na to u kojoj ga regiji pripremaju, dodanim namirnicama i ukusima, ali način pripreme je uvijek isti.

Opće je pravilo da se riža stavlja u posudu s malo masnoće (ulja ili maslaca) i prži na laganoj vatri, a potom se dodaju namirnice – vruće ili tople, nikako hladne, i to malo po malo, i topli temeljac, žlicu po žlicu. Sad kad ste svladali osnove, možete se baciti na pripremu ovih pet ukusnih recepata.

Rižoto sa špinatom

 

Rižoto s lisičarkama

 

Rižoto od poriluka, špinata i medvjeđeg luka

 

Rižoto s tikvicama

Marko Miščević / Hanza Media
 

Rižoto s radičem i kozicama

Mario Kučera/EPH
 

Izdvajamo

Iz drugih medija