KAD STE U RIMU

PASTA ALLA GRICIA: Skromne i jednostavne namirnice koje tvore rimsku paštu bolju od ičega!

Kad ste u Rimu, ponašajte se kao Rimljani!

Zapanjujuće je da tako skromni i jednostavni sastojci mogu biti tako punog okusa, ali to je bit talijanske kuhinje, skromne namirnice koje čine najukusnija jela ikad. Napravite Pastu alla Gricia i više nikad nećete poželjeti napraviti niti jednu drugu!

Trebat će vam:

1 pakiranje špageta
1 žlica maslinovog ulja
250 g pancete, izrezane na tanke šnitice
3 šake ribanog Pecorina
svježe mljeveni papar

 

Priprema:

U veliki lonac stavite posoljenu vodu da zakipi. Vodu dobro posolite, ne štedite. Dodajte paštu i kuhajte ju 10 minuta ili dok ne bude al dente. Dok se pašta kuha, u tavi prepržite pancetu na malo maslinova ulja oko 15 minuta dok ne postane potpuno hrskava. Kada je tjestenina kuhana, sačuvajte jednu veliku šalicu vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite. Šalicu vode od kuhanja stavite u zagrijanu tavu s pancetom i pustite da provrije. Dodajte tjesteninu i 2 šake Pecorina. Miješajte dok umak ne postane kremast i gust, oko 5 minuta. Začinite svježe mljevenim paprom. I gotovi ste!

Izdvajamo

Iz drugih medija