Zapanjujuće je da tako skromni i jednostavni sastojci mogu biti tako punog okusa, ali to je bit talijanske kuhinje, skromne namirnice koje čine najukusnija jela ikad. Napravite Pastu alla Gricia i više nikad nećete poželjeti napraviti niti jednu drugu!
Trebat će vam:
1 pakiranje špageta 1 žlica maslinovog ulja 250 g pancete, izrezane na tanke šnitice 3 šake ribanog Pecorina svježe mljeveni papar |
Priprema:
U veliki lonac stavite posoljenu vodu da zakipi. Vodu dobro posolite, ne štedite. Dodajte paštu i kuhajte ju 10 minuta ili dok ne bude al dente. Dok se pašta kuha, u tavi prepržite pancetu na malo maslinova ulja oko 15 minuta dok ne postane potpuno hrskava. Kada je tjestenina kuhana, sačuvajte jednu veliku šalicu vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite. Šalicu vode od kuhanja stavite u zagrijanu tavu s pancetom i pustite da provrije. Dodajte tjesteninu i 2 šake Pecorina. Miješajte dok umak ne postane kremast i gust, oko 5 minuta. Začinite svježe mljevenim paprom. I gotovi ste!