ISTARSKA JELA

Pasticcio od barbuna i blitve sa šafranom

Banjole 240312.
Batelina poznati restoran u Banjolama vlasnika Davida Skoke.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Banjole 240312.
Batelina poznati restoran u Banjolama vlasnika Davida Skoke.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

RECEPT: Batelina, Banjole

Blitvu skuhajte s krumpirom i “pofrigajte” na maslinovom ulju i češnjaku. Izmiksajte s bjelanjkom i razvucite taj “pire” na papir za pečenjei zapecite na 10 min na 180°C. Barbun filetirajte i otkoštite. Središnju kost posolite i pobrašnite pa pržite u dubokom ulju dok ne postane hrskava. Umak napraviti od ribljeg temeljca, mažurana i maslaca. Pri kuhanju dodajte malo vina. Barbun položite u umak i pustite da kuha par minuta. Nemojte okretati. Izvaditi filete i dodajte šafran u umak pa reducirajte isti. Kod posluživanja složiti list blitve, filet barbuna, blitvu, ponovno filet barbuna i prelijte umakom. Hrskavu kost položite na vrh kao jestivi ukras.

Izdvajamo

Iz drugih medija