Patlidžani punjeni kvinojom i pinjolima

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 velika patlidžana
  • 1 šalica od 2 dl sirove kvinoje
  • pinjoli ili bademi
  • 100 g feta sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • maslinovo ulje
  • svježi listići peršina

Priprema

1. korak
Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite, pa isperite hladnom vodom. Pusite da se cijedi.

2. korak
Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite stajati sa strane. Jaje pjenasto umutite, pomiješajte ga s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan.

3. korak
Umiješajte i sjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost maslinovim uljem, pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite tridesetak minuta.

Izdvajamo