Pečena hobotnica s krumpirima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 55 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 kg hobotnice
  • sol i papar
  • 1,5 kg krumpira
  • 3 manje glavice luka
  • maslinovo ulje
  • crne i zelene masline
  • 1-2 rajčice
  • 2 dcl bijelog vina

Priprema

1. korak

Svježu hobotnicu kratko popržiti s obje strane na vrućem ulju. Na ploške narezati krumpir i luk, narezati rajčicu te začiniti povrće solju, paprom i maslinovim uljem. Dodati povrću crne i zelene masline.

2. korak

Staviti povrće u posudu za pečenje, na njega položiti hobotnicu i peći oko 40 minuta na 200 stupnjeva. Potkraj pečenja zaliti sa 2 dl bijelog vina, ugasiti pećnicu i ostaviti još pet minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 22:49