Pečena pačja prsa s narančom

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 pačja prsa s kožom
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol i papar
  • sok i pulpa tri naranče
  • 1 žlica aceta
  • 4 žlice bijelog vina

Priprema

1. korak
Oštrim nožem narežite kožu na prsima na kockice, kako to obično činite sa svinjskim pečenjem. Namažite uljem i dobro natrljajte krupnom solju i svježe mljevenim paprom.

2. korak
Zagrijte tavu ili vok. Stavite peći prsa u komadu, okrenuta prvo na stranu s kožom. Pecite na srednje jakoj temperaturi 10-15 minuta, dok korica ne postane vrlo hrskava. Okrenite i pecite s druge strane još 5-8 minuta.

3. korak
Ako ga sada maknete s vatre, meso će iznutra ostati ružičasto (pečeno midium). Čuvajte na toplom, ali pustite da meso odmori 5-10 minuta. Za to vrijeme pripremite umak.

4. korak
Iscijedite naranče i sok stavite na vatru sa žlicom meda, žlicom aceta i 4 žlice bijelog vina. Posolite i popaprite. Pustite da se umak sasvim zgusne i reducira. Provjerite je li dovoljno kiselo.
Pečena prsa narežite tanko. Prelijte umakom od naranče i poslužite uz neku gorku zimsku salatu.

Izdvajamo