BRZO I JEDNOSTAVNO

PET IDEJA: Kolege će se grabiti za ručak koji nosite na posao!

Tko kaže da na poslu jedino možete potrošiti hrpu novca da biste pojeli kvalitetan obrok ili otići po obližnji slanac? Pripremite jedan od ovih recepata i kolege s posla će se grabiti za vaš ručak!

Quesadille s povrćem i šunkom

4 tortilje
20 dkg gaude
1 crvena paprika
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
sol
papar
peršin
20 dkg kuhane šunke

 

 

Crvenu papriku izdinstajte na malo maslinovog ulja zajedno s lukom i češnjakom. Posolite i popaprite. Na jednu tortilju stavite izdinstanu papriku, luk i češnjak, zatim šunku, pa sir pa peršin. Poklopite s drugom tortiljom i zagrijte ju lagano na tavi. Tava neka bude na srednjoj vatri. Kada tortilje porumene, maknite ih s tave i izrežite na 4 dijela.

Salata od ričeta i povrća

šalica ječma
pola šalice slanutka
1 srednja rajčica
1 žuta paprika
1 tikvica
2 češnja češnjaka
2 stručka mladog luka
svježi korijander
maslinovo ulje
sok jednog limuna
pola žličice senfa
sol
papar

 

 

Slanutak namočite u vodi dan prije. Skuhajte slanutak i ječam i ohladite ih. Rajčicu, papriku, tikvicu, češnjak, mladi luk i korijander nasjeckajte i dodajte u ječam. Dodajte sok limuna, maslinovo ulje, sol, papar i senf. Sve dobro promiješajte i stavite u posudice za ponijeti na posao.

Sendviči s relishem od cikle i pastom od graha

crni kruh
500g kuhane cikle
200 g bijelog graha
1 luk
1 široka traka narančine kore
2 žličice sjemenki goruščice
2 klinčića
2 dcl balzamičnog octa
1 dcl vode
sol
papar
maslinovo ulje

 

 

U tavi na malo ulja popržite sjemenke gorušice, dodajte usitnjeni luk i usitnjenu ciklu te sve ostale sastojke i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 30 minuta. Grah izgnječite vilicom ili štapnim mikserom zajedno s bučinim i maslinovim uljem, da dobijete pastu. Posolite, popaprite i dodajte peršinov list. Kruh izrežite na tanke šnite, premažite ga namazom od graha, na njega stavite žličicu relisha od cikle.

Slidersi sa svinjetinom i salatom od kupusa

500 g isjeckane svinjetine
6 kruščića

Salata od kupusa:

4 šalice naribanog kupusa
1 šalica naribane mrkve
1 žlica naribanog crvenog luka
1/4 šalice majoneze
1 žlica jabučnog octa
1 žlica soka od limuna
sol i mljeveni papar

 

 

Kruščiće prepolovite na pola i zagrijte u pećnici. Za salatu od kupusa pomiješajte sve sastojke i dobro ih izmiješajte sa žlicom. Na jednu polovicu kruha stavite salatu od kupusa, zatim svinjetinu i poklopite s drugom polovicom. Tako nastavite dok ne potrošite sve kruščiće.

Calzone s porilukom

Za nadjev:

100 ml maslinova ulja
500 g poriluka
200 g mozzarelle
sol
papar

Za tijesto:

500 g glatkog brašna
1 pakiranje suhog kvasca
žličica šećera
žličica soli
topla voda

 

 

Na maslinovom ulju prodinstajte poriluk. Posolite ga i popaprite. Ostavite da se ohladi. Tijesto napravite tako da pomiješate brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajite toplu vodu dok se ne formira tijesto koje vam se neće lijepiti po rukama. Dodajte još brašna ako je potrebno da razvaljate tijesto. Formirajte krugove od tijesta, promjera 20-ak cm, napunite s porilukom, pospite mozzarellom i dobro zatvorite. Pecite na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje oko 35 minuta na 170 stupnjeva.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija