Quesadille s povrćem i šunkom
4 tortilje 20 dkg gaude 1 crvena paprika 1 manja glavica luka 2 režnja češnjaka 3 žlice maslinovog ulja sol papar peršin 20 dkg kuhane šunke |
Crvenu papriku izdinstajte na malo maslinovog ulja zajedno s lukom i češnjakom. Posolite i popaprite. Na jednu tortilju stavite izdinstanu papriku, luk i češnjak, zatim šunku, pa sir pa peršin. Poklopite s drugom tortiljom i zagrijte ju lagano na tavi. Tava neka bude na srednjoj vatri. Kada tortilje porumene, maknite ih s tave i izrežite na 4 dijela.
Salata od ričeta i povrća
šalica ječma pola šalice slanutka 1 srednja rajčica 1 žuta paprika 1 tikvica 2 češnja češnjaka 2 stručka mladog luka svježi korijander maslinovo ulje sok jednog limuna pola žličice senfa sol papar |
Slanutak namočite u vodi dan prije. Skuhajte slanutak i ječam i ohladite ih. Rajčicu, papriku, tikvicu, češnjak, mladi luk i korijander nasjeckajte i dodajte u ječam. Dodajte sok limuna, maslinovo ulje, sol, papar i senf. Sve dobro promiješajte i stavite u posudice za ponijeti na posao.
Sendviči s relishem od cikle i pastom od graha
crni kruh 500g kuhane cikle 200 g bijelog graha 1 luk 1 široka traka narančine kore 2 žličice sjemenki goruščice 2 klinčića 2 dcl balzamičnog octa 1 dcl vode sol papar maslinovo ulje |
U tavi na malo ulja popržite sjemenke gorušice, dodajte usitnjeni luk i usitnjenu ciklu te sve ostale sastojke i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 30 minuta. Grah izgnječite vilicom ili štapnim mikserom zajedno s bučinim i maslinovim uljem, da dobijete pastu. Posolite, popaprite i dodajte peršinov list. Kruh izrežite na tanke šnite, premažite ga namazom od graha, na njega stavite žličicu relisha od cikle.
Slidersi sa svinjetinom i salatom od kupusa
500 g isjeckane svinjetine 6 kruščića |
Salata od kupusa:
4 šalice naribanog kupusa 1 šalica naribane mrkve 1 žlica naribanog crvenog luka 1/4 šalice majoneze 1 žlica jabučnog octa 1 žlica soka od limuna sol i mljeveni papar |
Kruščiće prepolovite na pola i zagrijte u pećnici. Za salatu od kupusa pomiješajte sve sastojke i dobro ih izmiješajte sa žlicom. Na jednu polovicu kruha stavite salatu od kupusa, zatim svinjetinu i poklopite s drugom polovicom. Tako nastavite dok ne potrošite sve kruščiće.
Calzone s porilukom
Za nadjev:
100 ml maslinova ulja 500 g poriluka 200 g mozzarelle sol papar |
Za tijesto:
500 g glatkog brašna 1 pakiranje suhog kvasca žličica šećera žličica soli topla voda |
Na maslinovom ulju prodinstajte poriluk. Posolite ga i popaprite. Ostavite da se ohladi. Tijesto napravite tako da pomiješate brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajite toplu vodu dok se ne formira tijesto koje vam se neće lijepiti po rukama. Dodajte još brašna ako je potrebno da razvaljate tijesto. Formirajte krugove od tijesta, promjera 20-ak cm, napunite s porilukom, pospite mozzarellom i dobro zatvorite. Pecite na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje oko 35 minuta na 170 stupnjeva.