Piletina s mini rajčicama i začinima

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1-2 komada pilećih prsa
  • 1 nešpricani limun
  • 6-8 cherry rajčica
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 4-5 grančica timijana
  • sol i papar
  • repičino ulje

Priprema

1. korak
Pileća prsa posolite i popaprite. Ako želite, možete ih premazati i senfom. Limun operite i narežite na četvrtine, a češnjeve češnjaka ogulite i ostavite u komadu. Oprane cherry rajčice također ostavite u komadu. Piletinu stavite u nauljenu posudu za pečenje, rasporedite narezani limun, češnjak, rajčice te timijan i ružmarin. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata. Piletinu narežite na deblje (ne predebele) uzdužne komade i poslužite s pečenim povrćem te sve pokapajte maslinovim uljem.

2. korak
Poslužite uz miješanu lisnatu salatu a, ako želite, uz piletinu i povrće možete ispeći i nekoliko manjih mladih krumpira (ako su veći izrežite ih na manje komade i nemojte ih guliti, samo ih dobro operite). Povrću također možete dodati i tikvicu, patlidžan, komorač…

Izdvajamo