ZVIJEZDE SEZONE!

Pirjani bob s lungićem

Marko Miščević

Vrijeme je za zelene bobice!

Trebat će vam:

500 g svježeg boba
maslinovo ulje
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
sol, papar, dimljena crvena paprika
2 žlice krušnih mrvica
50 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina
500 g svinjskog lungića

Marko Miščević
 

Priprema:

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk te dodajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte bob, sol, crvenu dimljenu papriku i oko 1,5 dl vode te poklopite posudu i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Krušne mrvice razmutite u vinu i umiješajte u bob te pirjajte još nekoliko minuta. Na samom kraju pospite peršinom. Na grill tavu stavite prethodno začinjen lungić i na laganoj vatri ispecite sa svih strana. Servirajte ga uz bob.

Izdvajamo

Iz drugih medija