UKUSNA PITA

PITA KOJU MORATE ISPROBATI! Jede nam se nešto slatko i zato radimo tart s bijelom čokoladom, kavom i bademima!

Zagreb, 250215.
Tartovi koje je osmislila i skuhala urednica weba Dobre hrane Vana Babic.
Foto: / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Morate ju isprobati!

Trebat će vam:

150 g bijele čokolade
60 ml slatkog vrhnja
1 mala šalica espresso kave
1 naribana korica naranče
30 g gustina
1-2 šake tostiranih badema

Zagreb, 250215.
Tartovi koje je osmislila i skuhala urednica weba Dobre hrane Vana Babic.
Foto: / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Prvo napravite ganache od bijele čokolade: otopite bijelu čokoladu te postupno dodavajte vrhnje za šlag dok ne dobijete homogenu smjesu. Kad se smjesa ohladila oko 15 minuta dodajte joj jednu malu šalicu espresso kave (ona najmanja šalica) te naribane korice jedne i pol veće naranče. Dodajte gustina i dobro promiješajte. Tako pripremljenu kremu izlijte u prethodno obložen pleh s prhkim tijestom. Sve zajedno pecite kojih 20 minuta, a zatim kad se temperatura deserta spusti na sobnu stavite da se hladi u hladnjak na najmanje 3 sata dok se krema u potpunosti ne stisne. Na samom kraju sve velikodušno posipajte tostiranim bademima.

Izdvajamo

Iz drugih medija