RECEPTI DOBRA HRANE

Pita od oraha

 Berislava Picek / CROPIX

• 40 dag oštrog brašna

• 22 dag maslaca

• 10 dag šećera

• 1 nešpricani limun

• 1 žutanjak

Nadjev:

• 27 dag šećera

• 1 vanilin šećer

• 4 jaja

• 20 dag oraha ili badema

• domaći pekmez

Pomiješajte brašno s maslacem, dodajte šećer, sok i naribanu koricu limuna, žutanjak pa zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Odvojite otprilike 1/3 tijesta pa veći dio razvaljajte i stavite u lim za pečenje. Za to vrijeme pripremite

Nadjev: dobro miješajte žutanjke sa šećerom pa lagano dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i samljevene orahe ili bademe. Tijesto premažite pekmezom, zatim rasporedite nadjev, a od ostatka tijesta načinite trake koje u obliku rešetke stavite preko kolača. Pecite kolač na 200 stupnjeva petnaest minuta pa smanjite pećnicu na 150 stupnjeva i pecite još 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:33