Povrtne lazanje

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 250 g kora za lazanje
  • 300 g rajčica
  • 200 g patlidžana
  • 200 g špinata
  • 1 glavica luka
  • 200 g mladog luka
  • 300 g parmezana
  • 3 žlice maslinova ulja
  • grančica svježeg bosiljka
  • 1/2 šalice umaka od rajčice
  • sol i papar

Priprema

1. korak
U loncu na ulju popržite nasjeckani luk, rajčice, patlidžan i mladi luk. Kada sve omekša, dodajte bosiljak i umak od rajčice. U posudu za lazanje posložite kore, na kore stavite red povrća koje ste prokuhali, stavite red špinata koji ne trebate kuhati, možete staviti svježi.

2. korak
Ponovno slažete koru na to pa ponovno povrće, špinat i sir. Na zadnju koru posložite špinat, povrće i sir. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Nakon što posložite lazanje, stavite ih peći na 35 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.

3. korak
Savjet: Ovakve povrtne lazanje trebalo bi servirati samo uz bučino ili maslinovo ulje. U ove lazanje dobro bi pasao i losos.

Izdvajamo