Brzinski ručak!BRZINSKI RUČAK

PRAVI TALIJANSKI TORTELLONI: Nemojte štedjeti na ricotti i parmezanu!

Pronašli smo izvornu talijansku recepturu!

Izvor: Tasting table

Tjestenina je odličan izbor brzinskog ručka, ali može biti i prava delicija pogotovo kad je pripremite sami od tijesta do umaka. Donosimo prikaz tradicionalne izrade tortellona.

Sastojci:

150 g brašna
2 veća jaja
2 jušne žlice grubo narezanog špinata
3- 3.5 veće jušne žlice ricotta sira
3- 3.5 veće jušne žlice mascarpone sira
3- 3.5 veće jušne žlice Parmigiana-Reggiana
grubo mrvljeni svježi papar

 

 

Pripremite tijesto:

U veliku zdjelu stavite 2/3 brašna, zatim jedno jaje, pomiješajte kuhačom dok se ne sjedini, a zatim i drugo jaje te ostatak brašna ali samo ako vam je smjesa preljepljiva. Ako ste uspjeli povezati i tijesto vam se ne lijepi za prsta ostatak brašna neće ni trebati. Tijesto formirajte u kuglu,  a zatim omotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na 2 sata.

Pripremite punjenje:

U posudu izmiješajte špinat, ricottu, mascarpone, parmezan i papar te prstohvat soli. Stavite u hladnjak dok tijesti ne bude spremno.

Na pobrašnjeloj podlozi razvaljajte tijesto da bude tanko. Rezačem za tijesto izrežite kvadrate približno jednake veličine, a u sredinu stavite punjenje. Napravite tortellone (jasnije prikazano u videu). Kuhjate u slanoj kipućoj vodi oko tri minute, a zatim prelijte maslinovim uljem i posipajte parmezanom.

Izdvajamo

Iz drugih medija