Izvor: Tasting table
Tjestenina je odličan izbor brzinskog ručka, ali može biti i prava delicija pogotovo kad je pripremite sami od tijesta do umaka. Donosimo prikaz tradicionalne izrade tortellona.
Sastojci:
150 g brašna 2 veća jaja 2 jušne žlice grubo narezanog špinata 3- 3.5 veće jušne žlice ricotta sira 3- 3.5 veće jušne žlice mascarpone sira 3- 3.5 veće jušne žlice Parmigiana-Reggiana grubo mrvljeni svježi papar |
Pripremite tijesto:
U veliku zdjelu stavite 2/3 brašna, zatim jedno jaje, pomiješajte kuhačom dok se ne sjedini, a zatim i drugo jaje te ostatak brašna ali samo ako vam je smjesa preljepljiva. Ako ste uspjeli povezati i tijesto vam se ne lijepi za prsta ostatak brašna neće ni trebati. Tijesto formirajte u kuglu, a zatim omotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na 2 sata.
Pripremite punjenje:
U posudu izmiješajte špinat, ricottu, mascarpone, parmezan i papar te prstohvat soli. Stavite u hladnjak dok tijesti ne bude spremno.
Na pobrašnjeloj podlozi razvaljajte tijesto da bude tanko. Rezačem za tijesto izrežite kvadrate približno jednake veličine, a u sredinu stavite punjenje. Napravite tortellone (jasnije prikazano u videu). Kuhjate u slanoj kipućoj vodi oko tri minute, a zatim prelijte maslinovim uljem i posipajte parmezanom.