Trebat će vam:
300 g brašna (može se pomiješati pirovo i integralno pšenično) malo sode bikarbone 150 g maslaca 40 g smeđeg nerafiniranog šećera 2 žlice kiselog vrhnja 200 g domaćeg džema od dunje i jabuke 3 bjelanjka sok i korica pola limuna 100 g mljevenih badema narezani bademi za ukrašavanje |
Od brašna, sode bikarbone, maslaca, šećera, žumanjaka i vrhnja umijesite prhko tijesto. Nakon kraćeg stajanja razvaljajte na 4 mm debljine te s čašicom radite okrugle kalupe. Stavite na papir za pečenje te u pećnici zagrijanoj na 180˚C pecite kratko (10 minuta) te izvadite van. Nakon kratkog hlađenja, svaki kalup premažite džemom te posipajte nasjeckanim bademima. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte limunov sok i koricu te mljevene bademe. Bjelanjke stavite u špricu za šlag i svakoj kraljici napraviti krunu. Ponovno stavite u pećnicu na 10-ak minuta do kolač lijepo porumeni. Na kraju, dok je još vruć, pažljivo obrubite krunu medom.