DO POSLJEDNJE MRVICE

PREFINI KOLAČIĆI: Zobene tortice s narančom i kokosom

 Berislava Picek / Hanza Media
Za klince nema veće radosti, nego uz vašu pomoć pripremati prefine kolačiće koje će kasnije popapati do posljednje mrvice - budite spremni za pečenje i dvostrukih količina!

Trebat će vam:

200 g zobenih pahuljica
1 žlica maslaca
1 žlica kokosova ulja
2 žlice meda
žličica cimeta
sok jednog limuna
korica limuna
3-4 naranče
6 g agar agar praha
kokosovi listići
kokosov šećer prema želji i ukusu
100 ml zobenog mlijeka

Zagreb 171116.
Ivana Bedenik iz Kliklop-a priprema zdravu hranu za djecu vrticke i predskolske dobi koju dostavljaju u ustanove. Pripremaju slana i slatka jela. Sve namirnice su s provjerenih opg-a, s zdravim namirnicama, biranim brasnom, smedjim secerom. U ovoj pripremi slastica pomogla joj je osmogodisnja Korina, koja je mijesila i oblikovala kolace.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Na zagrijanom maslacu i kokosovu ulju lagano prepržite zobene pahuljice. Dodajte med, limunov sok i cimet te kada se sve lijepo sjedini, još vruće stavljajte u male kalupe do pola te utisnite prstima. Ogulite i nasjeckajte naranče te ih stavite kuhati u lonac s kokosovim šećerom. Nakon kraćeg vremena dodajte malo zobenog mlijeka te u malo vode razmućeni agar agar prah. Štapnim mikserom napravite glatku kremu te prelijte zobene pahuljice u kalupu. Nakon nekoliko minuta, dok je još vruće, ukrasite kokosovim listićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:40